Pas på dig selv og din hud med de rette skønhedsprodukter

21. februar 2022

Personlig pleje er vigtigt for os alle. Personlig pleje dækker til gengæld meget bredt, da pleje både gælder mental og fysisk sundhed. I dag skal vi kigge nærmere på hvordan du kan passe bedst på dig selv, ved at bruge de rette skønhedsprodukter. Der findes et væld af forskellige mærker og forhandlere du kan vælge, så her kommer et overblik over nogle ting du kan vælge.

Naturlige ingredienser er bedre end kemi

Generelt kan man aldrig gå galt i byen med at bruge produkter der indeholder naturlige ingredienser. De er per definition naturlige, og vil derfor være mindre skadelige for din hud. I naturen findes der tusindvis af produkter og ingredienser, der kan styrke og reparere på hver deres måde. Man så det først i madindustrien, hvor for eksempel agurker er kendt for at hjælpe dig med at holde din krop hydreret.

Ligeledes kan agurkeekstrakt bruges i ingredienser i skønhedsprodukter til at fugte hænder, ansigt og resten af din krop. Denne effekt går igen i mange ingredienser, fx havtorn og æble, der er særligt gode til solprodukter. Disse ekstrakter fra de naturlige ingredienser kan du finde i de fleste gode skønhedsprodukter, om det er lotion, olie eller cremer.

Gå efter certificerede produkter

En anden måde hvorpå du kan passe på dig selv når du kigger efter skønhedsprodukter, er at se efter om produktet og mærket har nogle certificeringer. Der findes mange forskellige, og her er det vigtigt at du prioriterer kvalitet over kvantitet. De gode certifikater er nogle som er anerkendt i skønhedsindustrien, som eventuelt er administreret af et objektivt, statsstyret organ, og som stiller skrappe krav til deres produkter.

Et eksempel kan være Svanemærket, som er meget udbredt i Norden. Svanemærket er din garanti som forbruger for at det produkt du køber, indeholder naturlige ingredienser.

Gå efter produkter der passer til dig

Men skønhedsprodukter er desværre ikke sådan lige til at købe. Selv hvis din ven eller veninde har købt og brugt et produkt med gode resultater, er det ikke sikkert at din hud vil reagere på samme måde. Alle kroppe er forskellige, og det gælder især når det kommer til skønhedsprodukter. Så det er okay at du tillader dig selv en form for trial and error periode, for at se hvilke produkter der er bedst til dig.

Prøv ét produkt eller mærke af, og mærk efter i noget tid om det virker. Hvis ikke, er det okay at skifte, så længe du har fulgt anvisningerne og givet det en chance.