Mine bedste anbefalinger af e-bøger (særligt) til kvinder

4. januar 2021

Der er intet der skaber ro som at læse en god. Den gode bog behøver ikke være fysisk, men kan ligeså godt læses digitalt som en e-bog med samme fordybelse og spænding som hvis du havde læst en fysisk bog.

Det gode ved at vælge e-bøger er at du kan abonnere på en e-bogstjeneste og på den måde få adgang til mange tusinde bøger for bare en pris. Er den første bog du vælger ikke den rigtige, så kan du hurtigt hoppe videre til den næste indtil du finder præcis den bog der skaber den ro og fordybelse en bog kan skabe. Du kan finde en oversigt over e-bøger på abonnement her.

Nu skal det handle om hvilke gode e-bøger du som kvinde skal læse. Jeg har valgt at opdele artiklen i afsnit med forskellige emner og anbefale forskellige bøge relevant for hvert emne. Jeg håber du finder en god bog!

Bøger om kvinders rettigheder

De første boganbefalinger jeg vil komme med er relateret til kvinders rettigheder, som der i disse år er rigtig meget fokus på. Det er altså et super relevant emne at følge med i, men der er også meget historie at kende på dette område. Her er mine 3 boganbefalinger i denne kategori:

Argumenter mod kvinder – En bog der sætter fokus på alle argumenter mod kvinder evner og rettigheder og hvordan de primært er baseret på fordomme.

Invisible Women – Handler om hvordan det meste data er baseret på mænd og der ofte er manglende data om hvordan forskellige ting har effekt på kvinder.

Ledelse af køn – Undersøger hvorfor vi er faldet drastisk ned ad ligestillingsrangstigen i Danmark, som ellers er kendt som forgangsland.

Bøger om stærke kvinder

Som menneske er det generelt godt at have forbilleder og lade sig inspirere og motivere af andre. En måde at gøre dette på er at læse om nogle stærke og/eller succesfulde kvinder og deres liv. Her er 3 boganbefalinger om stærke kvinder:

Tjenerindernes fortælling – Det er bogen som HBO-serien The Handmaid’s Tale er baseret på, og handler om stærke kvinder der kæmper for overlevelse.

Min Historie – Det er fortællingen om Michelle Obama, som hurtigt er blevet et af de største kvindelige forbilleder i nyere tid.

Tvilling, Yndling, Grævling – En biografi af Hella Joof om Hella Joof. Hun kalder det selv en selv(hjælps)biografi.

Bøger til unge kvinder

Der er forskel på hvad der er interessant for unge kvinder og for ældre kvinder, men ovenstående kategorier og anbefalinger vil uden tvivl give værdi til alle generationer. Nu skal vi til gengæld have fokus på den yngre generation og et par gode romantiske ungdomsromaner. Her er 3 boganbefalinger til unge kvinder:

After – Det er en af tidens mest populære ungdomsromaner om en pige der bliver tiltrukket af en “bad guy”. Den er også filmatiseret.

En flænge i himlen – Denne roman er også filmatiseret og den handler om at leve, elsker og dø.

Twilight – De fleste kender Twilight som også er filmatiseret. Den foregår i en fantasiverden med vampyrer og en umage kærlighed der opstår mellem et menneske og en vampyr.

Bøger til kvinder fra 40’erne

Kvinder fra 40’erne har måske lidt andre prioriteter når der skal vælges en god bog end unge kvinder har. Det må gerne være en god krimi eller en biografi om et forbillede. Her er 3 boganbefalinger i denne kategori:

Skyggejægeren – Blev i 2019 kåret som årets svenske krimi.

Se mor, jeg danser – En bog af Puk Elgaard der handler om hendes liv og de erfaringer hun har gjort sig.

Dage med mildhed, modgang og mirakler – Endnu en bog af Hella Joof, hvor du hver dag får inspiration til et godt år hvor du lære at holde mere af dig selv.

Diverse e-bogstjenester er rigtig gode til at hjælpe dig med at finde gode bøger, så blev du ikke fanget af en af bøgerne i denne artikel, så kan du helt sikkert lade dig inspirere af deres mange bogtips og kategorier til at finde en god bog at fordybe sig i.