Infrarød saunatæppe til detox kur og bedre velvære

23. marts 2023

Et infrarødt saunatæppe kan være en fantastisk tilføjelse til din detox kur og til at forbedre dit velvære.

Det kan hjælpe med vægttab, reducere betændelse og give balance i kroppens kemi. I dette blogindlæg vil disse fordele blive uddybet, for at give en bedre forståelse af, hvordan et infrarød saunatæppe kan gavne under en detox kur.

Skønhed kan både være det ydre, men vil i nogens øjne mest af alt hænge sammen med det indre. Har man det godt indvendigt, føler man sig ofte også godt tilpas udvendigt. Der er rige muligheder for at tage til et dyrt kursted og få den en masse fancy behandlinger. Fælles for dem alle er, at du er nødsaget til at køre ud i landet for at finde dem og så koster det penge – Hver gang!

Du behøver ikke rejse mere

En af de bedste ting ved et infrarød saunatæppe er, at du kan bruge det i dit eget hjem. Det betyder, at du ikke behøver at tage på en wellness-klinik eller rejse for at få adgang til en sauna. Du kan nemt placere saunatæppet i dit soveværelse, stue eller et hvilket som helst andet rum og få en afslappende og terapeutisk oplevelse uden at tænde bilen eller låse cyklen op.

Infrarød saunatæppe som en del af din wellness rutine

Et infrarødt saunatæppe kan let integreres i din eksisterende wellness-rutine. Du kan bruge det til at varme op før en træning, eller bruge det efter træningen for at forbedre restitutionen. Du kan også bruge det om aftenen for at hjælpe med at reducere stress og angst og forbedre søvnkvaliteten. Du kan endda bruge det som en del af din skønhedsrutine, da varmen kan forbedre hudens udseende og sundhed.

Vægttab

Som ved en traditionel sauna så vil et infrarød saunatæppe også kunne resultere i et øget stofskifte og derved forbrænde flere kalorier undervejs. Så er man allerede i gang med eller ønsker at indgå i et større vægttabsprogram, og gerne lige vil forkorte restitutionstiden mellem hver træning, så kan et infrarød saunatæppe være et perfekt match. Det er med at passe på muskler og led undervejs, således skader ikke opstår og forlænger forløbet i stedet.

Betændelse

Der kan også forekomme en reduktion af cellulitis (betændelse i hudens bindevæv). Denne betændelse er ofte svær at behandle og tager lang tid at komme af med i så fald. I og med et infrarød saunatæppe kan reducere inflammation, vil huden derfor også have nemmere ved at komme sig på baggrund af svedreaktionen som nævnt lige før.

Balance i kroppens kemi

Kroppen er et netværk af kemiske signaler som alle skal være i balance. Når man bruger et infrarød saunatæppe så kan dette også føre til en forøgelse af serotonin, melatonin og endorfiner. Alle tre er med til at du kan opretholde en god og normal mental sundhed. Søvn er en vigtig del af din krops egen måde på at bekæmpe betændelser, inflammationer og andre uønskede ting. Derfor kan det hjælpe at hormonet melatonin for eksempel forøges. Samlet set, giver det altså et forbedret humør, reduceret stress, angst og som nævnt bedre søvnkvalitet.

Hvorfor bruge det under en detox kur?

Først og fremmest, er målet med en detox kur at eliminere toksiner og affaldsstoffer fra kroppen, ved at tilføje kroppen sund mad og meget væske. Når du er i gang med denne detox kur kan du i teorien speede processen op med et infrarød saunatæppe. Det skyldes, blandt andre, de følgende 3 punkter som vi har valgt at tage med herunder.

  1. Øget svedproduktion: de infrarøde stråler fra saunatæppet, kan hjælpe med at øge kroppens svedproduktion, hvilket selv sagt kan hjælpe med at frigive toksiner og affaldsstoffer.
  2. Forbedret blodcirkulation: Dette kan hjælpe med at bidrage til effektiv transport af gode næringsstoffer og ilt til cellerne i kroppen og derved hjælpe med at bære toksiner ud.
  3. Stressreduktion: Kroppen skal bruge mindre kræfter på at bekæmpe den stress man føler, om det er fysisk eller mentalt er to sider af samme mønt. Du vil føle et skønt velbehag når du bruger et infrarød saunatæppe og det kan hjælpe med til at slappe af, efter en lang arbejdsdag.