Guide: Egenomsorg i de kolde efterårsmåneder

25. oktober 2021

De kortere dage og de køligere temperaturer kan gøre noget ved mennesker både mentalt og fysisk.

Mangel på sollys og kedeligt og koldt vejr, gør ofte at man måske opholder sig en hel del mere indenfor i varmen. Og dette kan gå udover både motionen og den friske luft som bør få sig hver dag. Det er derfor vigtigt at tage hånd om sig selv og give en selv den egenomsorg man har brug for, i de mørke tider. Læs de gode tips her.

Personlig pleje

Man må gerne forkæle sig selv ekstra meget i de kolde måneder. Hvis ikke du lige synes, at du magter at skulle udenfor for at besøge din kosmetolog, så kan du også lave din egen hjemmespa. Køb dig nogle lækre produkter, så du kan rigtig kan blive forkælet. Har du et badekar, kan du jo tænde nogle lys, bruge æteriske olier og så tage dig et langt varmt bad. Måske, noget beroligende musik kunne være med til at gøre stemningen endnu bedre.

Tid til fordybelse

Tiden er faktisk rigtigt god i forhold til at springe ud i noget nyt. Måske, er der et emne du gerne vil fordybe dig i og lære mere om. Det kunne for eksempel være aktier. Hvis du ikke helt er så kendt indenfor disse, så kan du bruge noget tid på at lære mere om dette i disse måneder. For eksempel kan du lære mere om diverse aktieanbefalinger 2021.

Husk at få den daglige motion

Selvom, at det kan være svært at komme ud ad døren når vejret er koldt og trist, så er det vigtigt at få bevæget sig nok i løbet af dagen. Hvis vejret, er nogenlunde udendørs så kan du eventuelt sætte dig det mål at du skal ud og få de anbefalede skridt. Er vejret ikke så godt, kan du jo tage i træningscenteret og få din daglige motion. Hvis du virkelig kæmper med at komme ud ad døren, kan du også give dig sig en gavnlig gave, nemlig et løbebånd. Det kunne også være en anden form for træningsmaskine.