Fem anbefalinger til romantiske film (unge) kvinder skal se!

5. januar 2021

Nogle gange er der bare ikke noget bedre end en super romantisk film, hvad end den handler om ulykkelig kærlighed og får tårerne til at fælde eller lykkelig kærlighed der sætter gang i smilebåndene.

Der er lavet utallige gode romantiske film gennem tiden, her kan nævnes Dirty Dancing, Pretty Woman, Notting Hill osv. som stadig er gode den dag i dag. I denne artikel vil jeg dog have fokus på nyere og mere moderne romantiske film henvendt unge kvinder.

1. Dear John

I Dear John følger man en soldat der har en aldrende far, som han er hjemme hos mens han er på orlov, og en ung kvinde der der mødes på hans orlov og bliver forelsket. John og Savannah bruger så meget tid sammen som de kan inden John skal tilbage til Afghanistan igen. Mens han er afsted udveksler de breve og kæmper for et forhold, men langdistanceforhold er svære.

Den er med Channing Tatum og Amanda Seyfried i hovedrollerne. Begge har de haft andre store roller i henholdsvis 21 Jump Street og Mamma Mia.

2. After

After handler om en pige der er i et godt fast forhold derhjemme og er på rette vej med sit liv, lige indtil hun starter på college og flytter ind. Her møder hun en dreng der er helt anderledes end hvad hun ellers er vant til og bliver vildt tiltrukket af ham. Han er ubehøvlet og siger gang på gang han ikke vil være sammen med hende, men hun er besat!

Det er en film baseret på bestseller romanen af Anna Todd. I hovedrollerne er Josephine Langford og Hero Fiennes Tiffin, der også er med i fortsættelsen After we colided.

3. The Fault in our Stars

I denne film der også er baseret på en bog møder man en pige der er dødeligt syg. Hendes mor opfordre hende til at gå i en kontaktgruppe hvor hun møder Gus og de udvikler hurtigt et tæt forhold. Det er en livsbekræftende film at se, men der kan godt trille en tåre, ligesom silet også kommer over læberne.

Den danske titel er En flænge i himlen og filmen handler om at leve livet, kærlighed og døden. I hovedrollerne er Shailene Woodley og Ansel Elgort.

4. A Walk to Remember

Denne film handler om to unge mennesker der mødes på deres skole, men er modsætninger af hinanden. Landon er skolens mest populære dreng og Jane er præstedatter der går alt for meget op i skolen. Alligevel bliver de forelsket og må kæmpe for at være sammen, selvom alle andre er imod forholdet.

Godt nok er det en lidt ældre film, men den er i særdeleshed stadig henvendt til det yngre publikum. I hovedrollerne her er Shane West og Mandy Moore.

5. Five Feet Apart

I denne film følger man to personer med sygdommen cystisk fibrose som betyder at de skal undgå tæt fysisk kontakt med andre. Alligevel mødes de og følges ad og bliver forelsket, men altid med afstand til hinanden.

I hovedrollerne i denne film som er fra 2019 er Haley Lu Richardson som pige Stella og Cole Sprouse som drengen Will. En yderst relevant film at se i denne tid hvor vi alle skal holde ekstra afstand til hinanden, og her får man så et indblik i nogens liv hvor de altid skal gøre det. Det sætter tingene lidt i perspektiv for os alle og måske vi så ikke vil brokke os så meget mere over den afstand vi skal holde.

Det er blot et lille udpluk af de mange gode romantiske film der er lavet til unge kvinder. Du kan finde mange flere anbefalinger til romantiske film på Filminspiration i deres artikel om romantiske film.