Lone, vejledt i low FODMAP diet

Tusind tak for dine meget kloge ord til konsultationen i sidste uge. Jeg blev jo ret meget klogere på hvordan man kan leve på Low Fodmap og jeg må sige, at jeg har spist bedre end længe - mest af alt fordi vi nu i husstanden er meget mere opmærksomme på den mad vi tilbereder sammen. Nu er det blevet en hyggetjans at lave maden - herligt.

Efter at have rundet de 60 år tænkte jeg, at jeg nok måtte leve med de symptomer mine tarme gav mig - sammen med de 30 overflødige kilo! Nu er det jo et helt andet livsbillede der tegner sig for mig - med et vægttab på godt 5 kg, med daglige gåture i et rask tempo og med mere mad end jeg næsten kan nå at indtage. Aldrig har det været nemmere og mere fornøjeligt at få en sundere livsstil.

Gennem årene har jeg virkelig prøvet alt - det ene mere umuligt end det andet! Jeg har også været gennem en diætist på Køge Sygehus. Ingen tvivl om at hun var dygtig - bare ikke til de symptomer jeg havde. Diæten bestod i mere groft og mere grønt - jo mere jeg spiste, jo mere ondt fik jeg! Det er heldigvis slut nu, hvor jeg har levet "rent grønt" (altså kun af de Low Fodmap ting der ikke var begrænsninger på) i 6 uger. Jeg kom ved et tilfælde til at spise en gryderet med chili - det bragte mig tilbage til fordumstider, så ingen chili til mig endnu!

Efter samtalen med dig, er jeg startet på at reintroducere forskellige fødevarer med varierende held - men nu ved jeg jo hvad grunden er, så det er nemt at træffe de rigtige beslutninger.

Rent personlig er du et meget roligt, venligt og kompetent menneske, der holder pegefingeren i ro og i stedet giver en fornuftig forklaring på hvordan tingene virker.
At du, ud over det, er meget empatisk og vejleder udfra det mennesker der sidder overfor dig, er jo det der kommer mig tilgode, så tusind tak for at være en af "spydspidserne" indenfor denne diæt - jeg er sikker på, at den vil gå sin sejrsgang i Danmark ligesom den gør det verdenen over.

Erik, kunde med ønske om low FODMAP diet 2015

Har i januar 2015 været til en selvbetalt konsultation hos Stine Junge. Baggrunden var nogle mavesmerter sammen med psykiske problemer. Jeg fik en meget fin oplevelse, hvor der på en yderst kompetent og meget professionel måde blev taget udgangspunkt i lige netop min situation. Jeg tog hjem med en følelse af virkelig  at have fået noget input og nogle redskaber til at arbejde videre med mine forsøg på at få kurerret mine maveproblemer. Jeg kan på den baggrund varmt anbefale Stine Junge.
Erik Jakobsen

Peter, kunde med ønske om vægttab

Jeg skylder dig stor tak for din hjælp i det her, det må jeg sige. Du har virkeligt fået sat mig på rette spor, og jeg kan kun sige, at det du laver er lysår foran sådan noget som Vægtkonsulenterne og alt det andet nonsens, hvor man skal stå på hænder op af døren, koge i luft og stege i vand - samt lave alle mulige, tovlige opskrifter. Det duer bare ikke, det gør det du laver :-)